Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MEKTIG: Microsofts Steve Ballmer er en omstridt toppleder, men Microsoft avviser at han bruker uredelige forretningsmetoder.

Linux-sjef raser mot Ballmer

Mener Microsoft-sjefen spiller skittent.

Direktøren for Mandriva Linux, Francois Bancilhon, raser mot Microsoft-sjef Steve Ballmer i sin blogg. Årsaken er hva Bancilhon mener er skittent spill om nigerianske skolebarn.

Beskyldningene hagler

Årsaken er en avtale som nylig ble inngått om at Mandriva Linux skal levere operativsystem til 17 000 av Intels billig-PC-er Classmate PC innkjøpt av nigerianske myndigheter.

Deretter kom nyheten om at de samme nigerianske myndighetene kommer til å opprettholde sine betalingsforpliktelser overfor Mandriva, for så å erstatte operativsystemet med Windows øyblikkelig.

– Hva ser du i speilet?

Bancilhon legger all skyld på Microsoft-sjef Steve Ballmer, og kommer med flere krasse utfall av typen:

– Hva kaller de det du akkurat gjorde der du bor, Steve?
– Hvordan føler du deg når du ser deg i speilet om morgenen?
– Wow, jeg er imponert, Steve! Hva har du gjort for disse menneskene for å få dem til å forandre mening? Det ser ganske klart ut for meg, og jeg tror det vil bli klart for alle.

Mandriva-sjefen avslutter med at selv om Ballmer tydeligvis har en annen etikkoppfatning enn ham selv, så tror han fortsatt det er mulig å lykkes i forretningsverdenen selv med rene metoder.

Kilde:
News.com

Stikkord: linux, steve ballmer, windows