«Speil-effekten» er en av de 300 nyhetene i Apples nye operativsystem Leopard.

Annonse


Leopard kommer kl. 18

Både Humac og Eplehuset vil starte salget av Apples nye operativsystem OS X Leopard kl. 18 i kveld. Dette er de to største Apple-kjedene i Norge.

300 nyheter

Forventingene er nå i høyspenn foran lanseringen. Apple har selv lagt ut et telleverk som viser hvor mange timer og minutter det er igjen til operativsystemet slippes.

Hele 300 nye funksjoner er lagt til i den nye 10.5-utgaven, som er den største oppgraderingen av OS X noen gang.

Tidsmaskin og Cover Flow

Blant de viktigste er en «tidsmaskin» som lar deg finne igjen innstillinger og til og slettede filer – til og med etter at du har tømt søppelkassen. En annen er «Cover Flow» a la iTunes/iPod og hurtigvisning av mapper og filer i Finder.

Annonse


Du kan opprette flere parallelle skrivebord med den nye funksjonen Spaces. Og på skrivebordene kan du nå «stable» filer og snarveier akkurat som du vil, for å få bedre oversikt.

Kutter ut OS 9

Gratisprogrammet Boot Camp er nå lagt inn som standard, og dermed kan alle kjøre Windows på sin Mac uten å installere noe ekstra (bortsett fra Windows, som du fortsatt må kjøpe og installere selv).

Mindre kjent er det at Leopard kutter ut emulering av det gamle operativsystemet OS 9. Det er trolig ikke så mange som bruker OS 9-programmr mer, så støtten for dette blir nå lagt ned.

Prisen i Norge blir på like under tusenlappen. Til sammenligning betaler du 4 595 kroner for Windows Vista Ultimate Edition.

Annonse