Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-lisens får ros

Omfavnes av åpen kode-folket.

Microsoft er ikke vant til godord fra Linux- og åpen kode-tilhengere. Men nå har det skjedd. Microsoft Public Licence blir ovveraskende nok omfavnet av The Open Source Initiative.

– Forbilledlig klar

I begrunnelsen heter det at Microsofts åpne lisens er forbilledlig kort og enkel, I motsetning til andre åpne lisenser som GNU General Public Licence og Suns Common Development and Distribution License (CDDL).

En åpen lisens betyr i korte trekk at hvem som helst kan bruke og videreutvikle programmet, men at alle endringer må gjøres tilgjengelig for allmennheten. Forskjellen mellom de ulike lisensene ligger ofte i rettigheter som opphavsmannen har i dersom koden skal utnyttes kommersielt.

Linux-krig

Microsofts toppsjef Steve Ballmer har flere ganger gått i strupen på Linux og åpen kode, og gikk så sent som i forrige uke løs på > Linux-distributøren Red Hat. Årsaken er at han mener deler av Linux-miljøet ikke respekterer patenter i tilstrekklig grad.

Unntaket er Novell, som har inngått en avtale med Microsoft når det gjelder Linux-distribusjonen SUSE.

Stikkord: linux, Microsoft, steve ballmer