Annonse


HD-plater bare mellomstasjon

Hollywood og den japanske elektronikkindustrien prøver å innbille oss at HD DVD og Blu-ray er avløseren for DVD-platen. Mens uavhengige eksperter hele tiden har hevdet at levetiden for disse nye HD-diskene vil bli kort.

Full fres på nedlastingen

Grunnen er at økt båndbredde vil føre til at HD-materiale vil bli tilgjengelig på nett i stadig større grad.

Allerede i dag lastes det ned store mengder HD-materiale – ulovlig. Beskyttelsesmekanismene både på HD DVD og Blu-ay er for lengst brutt, og de «idealistiske» piratene er minst like aktive her som når det gjelder DVD-utgivelser.

Samler støv

På en HDTV-konferanse arrangert av konsulentselskapet DisplaySearch i Los Angeles i går ble de store filmselskapene bedt om å gi sin vurdering av HD-situasjonen.

Annonse


Disneys markedssjef Patrick Fitzgerald mener at en viktig grunn til at hans selskap fortsatt gir gir ut HD-disker (Blu-ray) er at folk ikke har raske nok bredbåndslinjer ennå. Og mange – men de blir færre – ønsker å samle på filmer for å se dem i hylla mens de støver ned.

Voksenopplæring

Fitzgerald tror likevel at disker vil dominere markedet de neste 10 årene, selv om selskapet satser tungt på nedlasting både på iTunes og Microsofts filmtjeneste via Xbox 360-nettet.

Warner Brothers, som har satset på begge HD-hestene, mener at diskene først og fremst tjener som en form for voksenopplæring.

– Vi kan bruke HD-diksne for å lære opp forbrukerne til å ta skrittet inn i den digitale verden, men det er bare en overgang. Nedlastet innhold vil komme, men forbrukeren vil få en raskere innføring i kjøp av video på nettet ved å eie en Blu-ray eller HD DVD-spiller i dag, sier HD-sjefen Dan Sivlerberg hos Warner.

– Fornøyd med det vi har

Analytiker Russ Crupnick fra selskapet NPD mener på sin side at bransjen har oversett et vesentlig poeng: At folk er fornøyd med det de har..

– Desssverre utviklet vi det perfekte produktet: DVD. Vi ta inn over oss at vi konkurrerer mot et fantastisk produkt som finnes i 80 propsent av husholdningene.

Crupnick bemerket også at det nå er utrolig billig å kjøpe DVD-spillere som oppskalerer standard DVD til HD-størrelse (om ikke HD-kvalitet). Dette gir god effekt for de relativt få som så langt har investert i en skjerm som gir fullt utbytte av HD-platene.

Kilde:
News.com

Annonse