Bilde 1

Annonse


– Google leser mailen din

I de kontraktene du må godta før du får tilgang til Googles e-posttjeneste Gmail står det svart på hvit at du må godta at Google sender personlig informasjon om deg videre til tredjepart.

Personvern

Men ikke noe sted står det at selskapet leser innholdet i brevene du skriver eller mottar.

Det mener tydeligvis Microsofts toppsjef Steve Ballmer. Under et foredrag i Storbritannia gjorde han det klart at mens Microsoft tar brukernes personvern alvorlig, gjør ikke Google det i samme grad.

Gir ikke inntekt

Den oppsiktsvekkende uttalelsen under en diskusjon om ulike forretningsmodeller når det gjelder gratis e-post. Ballmer mener at verken Google eller Microsoft har greid å gjøre penger på å tilby e-post til millioner av brukere uten å ta betalt for det.

– Vår Windows Live Hotmail gir ikke seg selv noe særlig inntekt. Så vi måtte bygge opp en hel portal rundt det – rett og slett fordi trafikken er verdifull. Google har gjort samme erfaring, selv om de leser e-posten din, mens vi ikke gjør det, uttalte Ballmer til en forsamling som vekselvis flirte og vekselvis måpte.

– Dette er fakta

Og for å understreke poenget sitt la Ballmer til:

– Dette er fakta, og ikke noe jeg sier i nedsettende betydning.

Ballmer er kjent for å være langt friskere i sine uttalelser enn den tidligere toppsjefen i selskapet, gründeren Bill Gates. Ved flere anledninger har Ballmer langet ut mot både Google, Linux og Apple – de tre hovedkonkurrentene Microsoft har i dag.

Se videoen av foredraget på Myvideo.com

Kilde:
crn.com

Annonse


Annonse