- Det må være hovedkortet...

Annonse


Sannheten om PC-reparatørene

Den kanadiske TV-kanalens forbrukerprogram «Marketplace» CBC monterte skjult kamera hjemme hos programlederen Erica Johnson.

Defekt minnekort

Hun hadde på forhånd tuklet med en minnebrikke – noe som gjorde at PCen hennes overhodet ikke startet. Så ringte hun et knippe reparatører som lever av å komme hjem til folk og fikse PCen deres.

Det ble mye kløing i hodet. Og like mange vidløftige teorier som det var reparatører. En foreslo å bytte hovedkortet. En annen mente harddisken var defekt. Og et tredje sa bare «Å f… Denna PCen blikke fiksa i dag, asså…».

Lett å få jobb

Ved nærmere undersøkelse viste det seg at reparatørene ikke hadde særlig gode forutsetninger for å gjøre jobben sin. En av dem mente han hadde lest en bok om Windows – og fikk jobben.

Annonse


En annen ble bare bedt om å si litt om hvor han hadde jobbet før. Ingen papirer ble sjekket, og ingen formelle kvalifikasjoner ble etterspurt.

Ikke fuskere i faget

Dette dreier seg ikke om frilanserere som fusker i faget fra en eller annen bakgård. Det er snakk om store firmaer som er representert i flere land (men så vidt vi vet ikke i Norge), samt reparatører tilknyttet store nordamerikanske butikkjeder.

Vi får bare håpe at situasjonen er bedre her i landet!

Hvis du har problemer, prøv å klikke HER (krever Windows media Player)

Annonse