NY:  Slik ser de nye Zune-modellene ut.

Annonse


Ny Zune offisiell

Microsoft slipper nå offisielt bilder og data om selskapets nye Zune mediespillere. Nytt er en harddiskspiller med 80 GB, Zune 80, og to flash-baserte spillere, Zune 8 og Zune 4 (du kan jo gjette hvor mye lagring de har).

Dropper DRM i Zune-butikken

Alle de nye modellene er utstyrt med en såkalt Zune Pad, en berøringssensitiv plate på forsiden av spilleren som har fire underliggende knapper. Harddiskspilleren kommer foreløpig bare i svart, mens flash-spillerne kommer i svart, rødt, grønt og rosa.

Blant de største nyhetene er likevel at Microsoft velger å lempe kraftig på sitt DRM og format-regime i forhold til Zune. Blant annet dropper selskapet DRM på musikk solgt i Zune Store. Spillerne vil også kunne spille av video i MPEG4 og h.264, i stedet for bare WMA.

Fortsatt begrenset WiFi

Zune fjerner også tredagersbegrensningen på sanger som er delt med andre Zune-eiere. Imidlertid kan sangene fortsatt bare spilles tre ganger.

Annonse


Nye Zune vil også kunne synke video med Windows Media Center, og får trådløs overføring til verts-PC-en. Det blir fortsatt ingen trådløs musikkbutikk eller surfing på den lokale kaféen.

Kilde.
Engadget

Annonse