Bilder som dette slipper fortsat ut av Burma. Takket være modige bloggere inne i landet.

Annonse


Bloggere under jorda

Burmesiske bloggere er verdens netthelter akkurat nå. Etter at demokratibevegelsen begynte å røre på seg, har myndighetene strammet grepet.

Sperring ikke effektiv

I slutten av forrige uke sperret myndighetene for Internett, men dette har bare vært delvis effektivt. Fortsatt sitter det burmesere med mer enn gjennomsnittlige kunnskaper om nettet og sørger for at bilder, film og tekst kommer ut til de internasjonale mediene.

En av disse er 28 år gamle Ko Latt. Sammen med vennene Arca, Eye, Sun og Superman (alle psevdonymer, selvsagt) har han de siste dagene sovet på forskjellig sted hver natt. Årsaken at myndighetene jakter på slike som dem.

Ro betyr utrygghet

– Da ting var som heftigst i gatene, var det relativt trygt for oss å bevege seg rundt. Men nå som situasjonen har roet seg, vil de forfølge oss. De vet hvem vi er. De vet vi er bloggere. Jeg er redd, sier Latt til Times Online.

Annonse


Latt vil ikke si hvordan han og vennene klarer å komme seg på nett, nå som det offisielt er sperret for allmennheten. Men faktum er at bloggene fra Burma lever i beste velgående, og at bilder som dokumenterer myndighetenes framferd ligger der ute.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse