Annonse


Her er stedfortreder-roboten

Hjemmerobotprodusenten iRobot lanserer i disse dager en rekke nye modeller. Felles for dem alle er at de gjør jobben – og ellers ser ganske kjedelige og low tech ut.

Skyldig i å lage kule roboter

– Jeg er personlig skyldig i å ha laget veldig kule, men upraktiske gående roboter i årevis. Helt til jeg så poenget. Om vi vil forandre verden, må vi lage roboter som utfører praktiske oppgaver og leverer praktiske resultater. Det er en konflikt mellom kult og praktisk, sier iRobot-sjef Colin Angle.

Han mener forestillingene fra 60-tallets science fiction-tegneserier som The Jetsons sitter i oss fortsatt. Men at framtidas roboter vil bli ganske annerledes.

Trauste maskiner

Dagens kolleksjon av roboter fra iRobot er nokså nøkterne og nyttige. En ny støvsugerrobot (Roomba 500), en ny vaskerobot (Scooba), en butikkrengjøringsrobot (DirtDog) og svømmebassengrengjøringsroboten Vero ble presentert.

Annonse


Interessant er det at iRobot nå for første gang kan presentere en billig-robot til under 100 dollar (om lag 546 kroner)- Looj. Den fjerner skitten fra takrennene dine, og er vel knapt aktuelle for single herrer med byleilighet.

Besøksrobot

Da er kanskje heller ConnectR tingen – en robot som kan fjernstyres via WiFi-nettet i heimen. Og som lar deg prate med de som er hjemme hos deg mens du sitter på den andre siden av kloden med PC. En slags Skype på hjul.

ConnectR kalles en «virtuell visiting robot», og er ment som en salgs erstatning for eieren. Litt kult? Og ikke så lite Jetson-aktig?

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse