DRM-fri: Hele katalogen på nesten 100 000 låter selges nå uten kopibeskyttelse i MP3-format på Musikkonline.no

Annonse


EFN hyller Phonofile

Phonofile er Norges største formidler av »digitale rettigheter», og sørger for digital distribusjon av et stort antall norske artister. Siden 2002 har Phonofile også solgt musikk direkte på nett via Musikkonline.no.

Tidligere denne uken annonserte Phonofile at de over 90.000 låtene på Musikkonline,no vil bli tilgjengelig i MP3-format med høyere kvalitet enn tidligere, og fullstendig fri for kopibeskyttelse.

Applaus fra EFN
Det liker borgerrettsorganisasjonen Elektronisk Forpost Norge (EFN) godt.

I en pressemelding skriver EFN at Phonofile med dette viser ?respekt for brukerne, men også for musikerne som ønsker å bli hørt best mulig av flest mulig, på alle typer dataplattformer og avspillingsutstyr.»

Annonse


– Årets gladnyhet
EFN går så langt som å kalle Phonofiles beslutning om å gå DRM-fritt som «en sterk kandidat til årets gladnyhet i norsk musikkliv», og oppfordrer samtidig selskapet om å unngå å falle for fristelsen til å bake inn digitale vannmerker i MP3-filene – slik f.eks Amazon.com medgir å gjøre.

Samtidig legger EFN til at de gjerne hadde sett en utvidelse fra MP3 til mer moderne, åpne formater med høyere kvalitet enn MP3, som f.eks FLAC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse