Tyskerne slipper unna spionvare fra myndighetene - enn så lenge.

Annonse


Skriver du som en terrorist?

Universitetet i Arizona er i full gang med et ambisiøst prosjekt som skal kunne identifisere og følge potensielle terrorister – kun ved hjelp av anonyme blogginnlegg.

Kjenner igjen særegenheter

Dark Web-prosjektet har som mål å samle og analysere absolutt alt terrorist-generert innhold på nettet. Analysen gjennomføres ved hjelp av en komponent kalt Writeprint, som skal kunne identifisere enkeltpersoner gjennom å studere tusenvis an grammatiske, språklige og semantiske komponenter.

Dermed kan Dark Web identifisere en bestemt person og følge ham eller henne. Dette gir overvåkerne muligheten til å kartlegge hvorvidt en person utvikler ekstreme synspunkter over tid, og kalkulere risikoen for at vedkommende begår straffbare handlinger.

Slår tilbake

Dark Web bruker blant annet spidere til å overvåke og samle informasjon fra islamistiske nettsteder. Dette er ikke risikofritt, da det hender at administratorene legger ut feller som spiderne tar med seg hjem.

Annonse


Hsinchun Chen ved universitetet i Arizona har også funnet at nettsteder som oppfordrer til terror er like teknisk sofistikerte som de som driftes av amerikanske myndigheter. Terror-sidene inneholder imidlertid ti ganger så mye multimediainnhold, og er ti ganger så effektive når det gjelder å skape communities. Administratorene var også raske til å svare på spørsmål og gi teknisk hjelp til brukerne, opplyser Chen.

Kilde:
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse