DEMONOID

Annonse


Nok en torrent-side stengt

Demonoid er nettets mest populære torrent-tracker, nest etter The Pirate Bay (i følge statistikk på torrentfreak.com). Nå har den kanadiske platebransjen stengt nettstedet.

Flere stengt

I går ble det kjent at IsoHunt er blokkert for amerikanske brukere. Det samme skjedde i forrige uke med nettstedet TorrentSpy.

Felles for alle er at de hjelper nettbrukere å finne piratkopierte filmer, musikk, spill og programvare. Årsaken til blokkeringen er et søksmål som den amerikanske filmbransjeorganisasjonen MPAA har reist mot flere torrent-tjenester. Disse tar åpenbart ikke sjansen på å tape dette søkemålet, selv om de sier at de vil kjempe for sin sak.

Flyttet fra Nederland

Demonoid flyttet nylig sine servere fra Nederland til Canada, etter at den nederlandske antipiratorganisasjonen BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland)gikk til rettslige skritt mot nettstedet.

Annonse


Nå har de altså blitt innhentet av den platebransjeorganisasjonen CRIA (Canadian Recording Industry Association), som tilsvarer det amerikanske RIAA (Recording Industry Association Of America).

Presset øker

De mange stengingene den siste tiden er et ledd i en strategi som plate-og filmbransjen følger i fellesskap. Målet er å øke det juridiske presset på torrent-nettstedene, slik at de blir tvunget av nettet.

Denne strategien har hittil ikke lykkes mot The Pirate Bay, som drives fra Sverige. Hittil har ikke plate- og filmbransjens jurister funnet grunnlag i svensk lovgivning for å stoppe nettstedet.

Oppdatert 26/9-07 kl. 13.32: Flere stiller nå spørsmål ved om Demonoid virkelig har blitt stengt av platebransjen. I følge en innsender på thecurcuitbox.com dreier det seg om en teknisk feil som ikke har noe med den kandiske musikkbransjeorganisasjonen å gjøre.

Kilde:
Torrentfreak.com (trykk Ctrl+A for å få fram teksten)

Annonse