Annonse


– Mobilen gjør deg sløv

Det har lenge vært diskutert hvilken effekt mobilstråling har på hjernen. Nå hevdes det at hyppig mobilbruk demper hjerneaktiviteten, slik at du rett og slett blir sløv.

Den omtalte undersøkelsen er utført av britiske, nederlandske og australske forskere, og publiseres i denne månedens International Journal of Neuroscience. I undersøkelsen er 300 personer fulgt over en periode på to år.

Marginal reduksjon

Undersøkelsen viste at personer som snakket ofte i mobiltelefonen fikk nedsatt hjernefunksjon. Reduksjonen var dog marginal, og innenfor de normale svingninger i hjerneaktiviteten. Forskerne håper derfor at en utvidet studie skal skape ytterligere klarhet.

Til undersøkelsene brukte forskerne EEG (Elektroencefalografi), som måler den elektriske aktiviteten i hjernen. Interessant nok viste resultatene at konsentrasjonsevnen ble styrket mens vi snakket i mobil, mens aktiviteten sank i andre områder. Dette forklares med at vi har lært oss å filtrere bort eksterne lyder når vi bruker mobilen på offentlige steder som buss og kafé.

Kilde:
PC World.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse