Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LEGGER OPP: Virgin gir opp sin digitale musikkbutikk.

iTunes-konkurrent gir opp

Kunder kan sitte igjen med ubrukelig musikk.

For kort tid siden annonserte MTV at de legger ned sin musikkportal Urge. Nå legger plateselskapet Virgin ned sin iTunes-konkurrent Virgin Digital. Dermed blir det ennå en i rekken av WMA-baserte musikkdistributører som legger inn årene.

– Fjern kopibeskyttelsen!

For å unngå at musikkfilene blir ubrukelige når lisenshaveren forsvinner, anbefaler Virgin brukerne å rippe musikken til CD, for så å legge den inn på PC-en igjen. Slik omgås kopibeskyttelsen.

Brukere som ikke gjør dette, kan oppleve at musikken etter hvert blir umulig å spille av, da kopibeskyttelsen ikke lenger kan verifisere ektheten opp mot Virgin Digital.

Fordel for piratene

Dette illustrerer et problem mange kunder kan bli sittende med etter hvert som digitale musikkbutikker går under. Det paradoksale er at de som bryter loven ved å laste ned piratmateriale, ikke får de samme begrensningene på sine musikkfiler.

Analytikere mener at årsaken til at de WMA-baserte musikkbutikkene ikke klarer å konkurrere med iTunes, er at formatet ikke støtter verdens mest solgte MP3-spiller, Apples iPod.

Kilder:
The Inquirer
IDG.se

Stikkord: drm, kopisikring, mp3, the inquirer