Annonse


IsoHunt sperret i USA

I et åpent brev fra IsoHunt-personalet står det følgende:

Vi har tidligere i dag stengt all tilgang for brukere i USA til våre trackere. Dette gjelder ALLE trackere (torrentbox, podtropolis) vi kjører. Dette skyldes USAs fiendtlige innstilling mot P2P-teknologier.

Redd for søksmål

Samtidig henvises det til et søksmål fra februar 2006 som filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association Of America) har reist mot både IsoHunt , Torrentspy og trackeren TorrentBox.

Om MPAA vinner fram, vil IsoHunt og alle andre lignende tjenester oppgi brukerdata til filmbransjen, slik at de som laster ned og opp kan identifiseres og seinere straffeforfølges.

Annonse


Følger TorrentSpy

IsoHunt føler at de ikke lenger kan ta ansvaret for brukernes persondata, og velger derfor å sperre dem ute framfor å opptre som «tystere». Dermed følger de i fotsporene til TorrentSpy, som for en måneds tid siden valgte å gjøre det samme.
IsoHunt-folket gjør det likevel klart at de ikke akter å bøye seg for MPAA, og at de nå svarer med juridiske midler. de finner det likevel tryggest å legge ned virksomheten i USAs IP-område , trolig i frykt for å tape saken.

Europa neste?

IsoHunt kan imidlertid fortsatt brukes av nordmenn. Det samme kan The Pirate Bay, som driftes fra Sverige. Det har så langt ikke kommet signaler fra EU eller europeiske enkeltland om at noe tilsvarende det som nå skjer i USA skal gjennomføres i Europa.

Likevel kan den amerikanske strategien lett forplante seg til Europa. EU har innført det såkalte Infosoc-direktivet, som er en tilnærmet blåkopi av den amerikanske loven om digital opphavsrett DMCA (Digital Millennium Copyright Act).

Norge må følge opp

Som EØS-medlem har Norge måttet følge opp med forbud mot både opp- og nedlasting,. samt forbud mot å bryte kopisperrer.

Det er dermed ikke utenkelig at film- og platebransjen i Norge får mulighet til å samle inn data om enkeltpersoner som laster opp og ned via torrents. Hvor effektivt dette vil være i kampen mot piratvirksomheten er derimot usikkert.
Kilde:
torrentfreak.com

Annonse