På overflaten ser Microsofts søkefunksjon ekstremt enkel ut. Men nå kommer en masse spreke funksjoner.

Annonse


Microsoft med eget kjendis-søk

Skal vi tro Microsoft-utvikleren Akram Hussein kommer det til å skje store ting i Windows Live Search framover.

«Celebrity xRank»

I følge Husseins blogg jobbes det med en helt ny type søk som grupperer informasjon logisk. For eksempel kan du søke på Brad Pitt og få opp en statistikk som viser hvor populær han er i forhold til andre kjendiser.

Microsoft kaller systemet Celebrity xRank og rangerer kjendisene i forhold til antall søk på nettet, omtaler og andre statistiske parametre.

Levende videosøk

Søker du på et bestemt digitalkamera du er interessert i å kjøpe, får du opp både anmeldelser og spesifikasjoner – tilsynelatende uten alt reklametøvet og alle luresider som egentlig er nettbutikker.

Annonse


En annen nyhet er muligheten til å forhåndsvise videoer som kommer opp i et søk. Ved å bevege musepekeren over bildet i søket spilles videoen, slik at du raskt kan avgjøre om du ønsker å se den.

Måtte si unnskyld

Hussein har seinere måttet be om unnskyldning for at han slapp katta ut av sekken. Beskrivelsene av de nye funksjonene er nå tatt vekk fra bloggen hans.

Som vanlig i slike saker holdes muligheten åpen for at det dreier seg om en bevisst lekkasje fra Microsofts side. Og da kan det tenkes at Hussein får lønnspålegg og ikke reprimande…

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse