riaa_screw

Annonse


Til sak mot MS- pasient

Platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Association Of America) har på vegne av plateselskapet Elektra reist sak mot New York-kvinnen Rae Schwarz, som lider av den alvorlige og uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose.

Ingen nåde

I følge platebransjen har kvinnen lastet ned opphavsbeskyttet materiale uten lov. I tillegg mener de at hun – som det står i søksmålet – «fortsetter å bruke dette materialet». (Ikke nok med at hun har stjålet musikken, hun spiller den forsyne meg også. Red. anm.)

Schwartz advokat Ray Beckermann har sendt en begjæring til dommerne om fritak for rettsforfølgelse, under henvisning til kvinnen alvorlige sykdom. Det er med andre ord ingen tegn til at saksøker – i dette tilfellet plateselskapet – vil vise noen nåde.

henviser til antitrust-sak

Advokaten henviser i tillegg til en sak i California der RIAA beskyldte telekomselskapet Bell for brudd på antitrustloven. Denne saken ble avvist på grunn av mangelfulle bevis.

Annonse


Beckermann mener at RIAA heller ikke i saken mot hans klient kan sannsynliggjøre at det dreier seg om lovbrudd. de eneste bevisene RIAA sitter med, er kunnskap om at en IP-adresse som disponeres av kvinnen har vøært innom fildelings- og torrenttjenester. Samt at det ligger musikkfiler på disken hennes.

RIAAs strategi mot fildeling har så langt vært å gå til massesøksmål mot tilfeldige enkeltpersoner, etter å ha fulgt bevegelsene til IP-adressene deres. De aller fleste har valgt å betale erstatning, av frykt foren dyr og langtrukken rettssak de kan risikere å tape.

Kilde:
Arstechnica.com

Annonse