HTC - her representert med S710 - skal ha fått i oppdrag å lage Windows-telefoner for Sony Ericsson.

Annonse


Windows på Sony Ericsson?

I følge Taiwan-avisen Commercial Times har Sony Ericsson inngått en millionavtale med Windows Mobile-eksperten HTC.

– Har bestilt en million

Avtalen innebærer i følge avisen at HTC skal produsere over en million enheter av en Windows-mobil. HTC er verdens største leverandør av Windows-mobiler, og en klar konkurrent til Sony Ericsson og Nokia på avanserte businessmodeller.

Ordren utgjør hele 20 prosent av HTCs produksjon for 2008. Telefonen er i følge den taiwanske næringslivsavisen ventet i løpet av neste år.

Stor seier for Microsoft

Dersom disse opplysningene skulle vise seg å stemme, vil det bety en langt bedre markedsposisjon for Microsoft på mobilområdet. Så langt har programvaregiganten vært en minoritetsaktør på dette området, som for en stor del er dominert av Symbian og mobilprodusentenes egenutviklede operativsystemer.

Annonse


I følge avisen vil imidlertid ikke Sony Ericsson slutte å produsere telefoner med sitt eget operativsystem UIQ, som er en variant av Symbian. Windows vil i følge artikkelen bare ligge på modeller som er myntet på proffbrukere.

Kilder:
Theunwired.net
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse