Ett av «bumerkene» som kinesiske hackere bruker når de besøker vestlige servere.

Annonse


Trapper opp hacker-krigen

Først beskyldte Tyskland Kina for å hacke regjeringskontorene deres i Berlin. deretter fulgte USA. I tillegg har både Storbritannia, Australia og New Zealand hevdet at kinesiske hackere i en spesiell IT-gren av Folkets Frigjøringshær står bak datainnbrudd på offentlige servere.

Bekfreter Kina-hack

Siste land ut er Frankrike, der regjeringen nå går massivt ut i mediene med beskyldninger mot Kina.

Frankrikes forsvarssjef Francis Delon har bekreftet at kinesiske hackere har trengt gjennom det han kaller de ytre lagene av de statlige datasystemene i landet. Delon vil imidlertid ikke spekulere i om det er kinesiske myndigheter som står bak.

– Ikke nødvendigvis myndighetene

– Vi har ingen indikasjon på at det er den kinesisk Folkets Frigjøringshær som står bak, sier forsvarssjefen til France24.

Annonse


Slår tilbake

Kina følger på sin side « angrep er det beste forsvar»-strategien. Viseinformasjonsminister Lou Qinjian skriver i den kinesiske avisen Chinese Cadres Tribune at Internett er den nye arenaen for vestlig spionasje mot Kina.

– I de siste årene har Partiet, regjeringen, militære organer og militære forskningsinstitusjoner opplevd mange tilfeller av tap, tyveri og lekkasjer av hemmeligheter. Skaden på vår nasjonale sikkerhet har vært massiv og sjokkerende, skriver ministeren i sitt innlegg.

«Skadelig informasjon»

Han beskylder i tillegg USA og andre vestlige land for å bruke Internett til i drive politisk infiltrasjon.

I tillegg mener han at USA og andre ikke navngitte vestlige land betaler bloggere for å spre det han kaller «skadelig informasjon» og å «overdrive dårlige nyheter».

Annonse