UTSATT:  Ifølge NTNU skyldes angrepet ikke svakheter ved skolens nettsider, men php-elementer studentene har lagt ut på sine egne hjemmesider.

Annonse


USA stengte svensk hacker-side

Det svenske Webhotellet Webfaction bekrefter at press fra amerikanske myndigheter er bakgrunnen for deres beslutning om å ta ned nettsiden til sikkerhetskonsulent Dan Egerstad.

Advokatene snakket sammen

I forrige uke publiserte Egerstad passordene til hundre ambassader og regjeringers e-postkonti. Dette likte amerikanske myndigheter dårlig.

De tok så kontakt med Webfactions serverleverandør The Planet, hvis advokater igjen kontaktet Webfaction. Der fryktet man å få stengt ned hele virksomheten dersom de ikke fulgte anmodningen.

– Har snakket med Iran

Ifølge Webfaction kunne The Planet, i følge avtalen mellom de to selskapene, uten problemer stengt ned alle brukere av webhotellet på grunn av regelbruddet.

Annonse


Egerstad kan fortelle at ikke alle land velger USAs tilnærmingsmetode. Irans utenriksdepartement har vært direkte i kontakt med sikkerhetskonsulenten for å få hjelp med sitt sikkerhetsproblem.

– Til alles beste

Egerstad nekter å gi seg, og siden er allerede oppe igjen på en annen server. Han mener publiseringen har sørget for oppmerksomhet rundt et problem som vil gi alle bedre sikkerhet på sikt.

USA er ikke rammet av publiseringen. Det er imidlertid mange fremmede lands ambassader i landet. India, Iran og Storbritannia er blant landene som har fått kompromittert sikkerheten ved sine utenriksstasjoner.

Kilde:
IDG.se

Annonse