SELGER VERKTØYKASSA:  Med hackerverktøyene som er å få kjøpt på nettet, kan nesten alle bli cyberkriminelle.

Annonse


Selger hacker-pakker til spottpris

Ifølge sikkerhetseksperter har ondsinnede hackere begynt å lage enkle verktøy som gjør nesten hvem som helst i stand til å gjennomføre et angrep. Disse selges nå billig på nettet.

Med kundestøtte

De dyreste pakkene, som koster opp til 6000 kr, kommer til og med med 12 måneders kundestøtte og oppdateringer på nye sårbarheter.

Hackergruppene opererer også med rabattordninger og belønninger til lojale kunder. En representant for sikkerhetsselskapet Sana mener markedsføringsmetodene er som tatt ut av læreboka for programvaremarkedsføring.

Risiko for hackerne

Vertkøyet som selges har navn som MPack, Shark 2, Nuclear, Web Attacker og IcePack. Blant disse er MPack kanskje det mest beryktede. I juni 2007 brukte kriminelle grupper verktøyet til å overta over 10 000 nettsteder.

Annonse


Paradoksalt nok risikerer hackerne nå å tape penger, fordi økt spredning av hackerverktøyet gjør det enklere å piratkopiere og stjele disse. Personene bak MPack skal også være svært bekymret over verktøyets utbredelse. Disse karakteriseres som en vennegjeng som tjener langt mer på å avsløre sikkerhetshull i vanlig programvare enn de noen gang vil gjøre på å selge hackerverktøy.

Kilde:
BBC

Annonse