Slik ser skjermen ut på nye nano, i følge ryktene.

Annonse


Apple-jippo i kveld

Klokka 19 i kveld norsk tid skjer det: Steve Jobs går på scenen i Moscone-senteret i san Francisco for å fortelle verden hva Apple har i ermet i høst.

Albumvisning

Som vanlig er det Think Secret som sitter på de mest troverdige ryktene.

Denne gangen sier de at Apple kommer med en ny iPod-serie som ligner veldig mye på iPhone. Med andre ord får du både pekeskjerm og visning av albumomslag i «cover flow»-modus. Samtidig vises stillbilder på en langt penere og mer kreativ måte enn før.

Mer plass

Samtidig hevdes det at nano får et kraftig løft når det gjelder lagringskapasitet. Hvor store flashminne-diskene nå blir, ønsker ikke det vanligvis velinformerte nettstedet å spekulere i. Men det finnes i dag både 32 og 64 Gigabyte-disker (selv om disse knapt er til å betale for vanlige folk og dermed neppe vil komme i noen MP3-spiller i nærmeste framtid).

Annonse


Samtidig er det ingen som nå venter at de harddisk-baserte iPodene vil kuttes ut til fordel for flash. Men med 1,8 tommers disker på opptil 160GB er det trolig at disse også vil få mer plass til musikk, film og bilder fra i kveld av.

Grensesnitt lekket

Det nye grensesnittet er i følge nettstedet allerede lekket. Det ser unektelig mer elegant ut enn skjermbildene du får på dagens iPod.

Ryktene om radio i iPod blir avvist som rene spekulasjoner. I følge disse ryktene skulle Apple implementere digitalradio (DAB eller det amerikanske, FM-baserte HD-radio) i de nye modellene.

iPhone for Europa?

Ellers kan ryktemakerne fortelle at Apple nå kutter ut flere periferiprodukter, blant annet iPod HiFi.

Det er ikke usannsylig at Jobs benytter anledningen til å presentere iPhone for Eurpa. De fleste avtalene med de store europeiske teleoperatørene er i havn, og telefonen ventes i salg i de fleste land like etter jul.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse