Svenske fildelere kan gå hardere tider i møte.

Annonse


– Straff nettleverandørene

Et svensk regjeringsutvalg mener straff for nettleverandørene er veien å gå for å få stoppet den omfattende opp- og nedlastingen av piratkopiert materiale.

Hindrer investeringer

Cecila Renfors, som leder utvalget, mener at dagens tafatte lovverk er til hinder for at det investeres i gode, lovlige tjenester.

Etterspørselen etter gode, brukervennlige tjenester som for eksempel gir deg nye filmer er enorm. Men den omfattende ulovlige fildelingen setter kjepper i hjulene for de som kunne vært villige til å investere i lovlige tjenester som er like gode som de ulovlige, mener hun.

Skal få svi

Derfor forslår utvalget at Sverige skal innføre en lov som ansvarliggjør de som tilbyr Internett. Om det avdekkes omfattende ulovlig fildeling via deres tjenester, skal de få svi på pungen.

Annonse


Dette vil føre til at nettleverandørene setter i gang tiltak som gjør ulovlig fildeling vanskeligere for den vanlige bruker. Og dermed vil det utvikle seg et godt marked for lovlige tjenester, i følge utvalget.

-Urealistisk med avgift

Forkjemperne for forbrukerrettigheter på nettet både i Sverige og Norge har foreslått at en avgift på nedlasting kan være et alternativ for å sikre at opphavsmennene får pengene sine.

Renfors mener at dette er urealistisk, siden det vil være upresist når det gjelder fordeling av pengene som kommer inn.

Kilde:
Nyteknik.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse