Annonse


Nå kommer 1-kronesboksen

BERLIN (ITavisen.no): Elkjøp legger nå ut dekodere til digital-TV for en krone stykket. Forutsetningen er at du kjøper full kanalpakke av Riks TV, noe som vil koste deg 2268 kroner (189 pr. måned) i løpet av det året du har bundet deg.

Åpning i Stavanger

Dette kan teknisk direktør Christian Birkeland i Riks TV fortelle.

Birkeland var eneste RiksTVtopp på elektronikkmessen IFA i Berlin. De øvrige var ivrig opptatt med å åpne det digitale, bakkebaserte TV-nettet i Stavanger.

Kjøp for en tusenlapp

– Du kan også kjøpe boksen for å se bare de tre NRK-kanalene. Da vil det i så fall koste deg 999 kroner, sier Birkeland.

Annonse


Han mener at potensialet ligger på rundt en halv million husstander. Dette er for en stor del folk som bruker vanlig antenne for å motta analoge signaler i dag.

På hytta og i båten

– Det er godt mulig vi vil få kunder blant dem har kabel og parabol også. Og jeg prøvde selv digital-TV i båten i sommer. Det fungerte utmerket.

Birkeland tror også at hytteeiere blir et interessant marked. Utbyggingen nær større hyttefeler er allerede i god gang.

Oslo 6. september

Selv om det digitale TV-nettet ble offisielt åpnet lørdag, er det foreløpig bare rogalendingene som har glede av det. men allerede til uka kommer Oslo og Østfold med. Og så kommer de fleste landsdeler med ut over høsten.

De siste fylkene som får nettet er Agder-fylkene, Nord-Trøndelag og de nordligste landsdelene. De får dekning først i november 2008.

Selve boksen kommer for øvrig i to utgaver. En «luksusmodell» til 2495 kroner, og en standardmodell til 999. Det er den siste som selges for en krone med binding. Begge boksene har HDMI-utgang (digital overføring av lyd og bilde), og burde dermed ha samme bildekvalitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse