Toshibas Sasha Lange langet ut mot Blu-ray. HD DVD vinner - og har alle fordelene, hevder han.

Annonse


HD DVD slår tilbake

BERLIN (ITavisen.no): Dette hevder Sasha Lange i Toshiba, selskapet som har alt å tape på at Blu-ray vinner kampen om å bli avløser for dagens DVD.

Ville ikke ha spørsmål

Stikk i strid med det vi er vant med fra den kanten klarte Toshiba og HD DVD-leiren denne gangen å levere en profesjonell og nokså overbevisende pressekonferanse her på IFA-messen i Berlin.

Men det var likevel en viktig forskjell. Mens Blu-ray-sjefene svarte villig vekk på spørsmål fra salen, ville ikke HD DVD-kosortiet plages med slikt. De tok det heller på bakrommet.

Gode argumenter

Det var mye lokal og til dels sær europeisk film som ble trukket fram for å illustrere at utvalget øker. Antallet «Blockbuster»-titler er derimot beskjedent i forhold til rivalen. «Terminator 2» og «Bourne»-serien, «Blade Runner» og Harry Potter er blant flaggskipene, med Universal og Paramount på laget og Warner med ett bein i hver leir.

Annonse


IEuropa har HD DVD fått en ledelse – trolig fordi Playstation 3 kom så seint til oss.

Det er også et faktum at IT-industrien så langt har gått for HD DVD. Ikke minst på grunn av Microsoft, som er en nesten fanatisk støttespiller og pådriver overfor hardwarebransjen.

Men det de ikke fortalte, er at dette er i ferd med å snu. Både Dell og HP viser Blu-ray-spillere her på IFA-messen i Berlin, mens deres HD DVD-modeller ikke er noe sted å se. Og Acer snudde denne uka, som den siste av de store PC-produsentene.

Tvilsom Blu-ray

Microsoft-representanten Jordi Ribas påpekte at Blu-ray ikke er noen standard, i motsetning til HD DVD. Med det mente han at det er høyst varierende hvile funksjoner de ulike Blu-ray-spillerne støtter.

Med HD DVD har du interaktive spill, nettforbindelse, en rekke utvidelser og tilleggsinformasjon som kjører parallelt med filmen. Alt sammen finnes også som muligheter i Blu-ray, men er bare delvis tatt i bruk.

Ustabil Java

– Alle som har kjøpt en HD DVD-spiller – enten den er en tilleggsboks til Xbox 360 eller en frittstående spiller – har glede av alle ekstrafunksjonene. Blu-ray sier de kommer med spillere som støtter de nye funksjonene, men de har vi altså ikke sett noe til ennå.

Jordi gjorde seg lystig over at Blu-ray har valgt Java som plattform, og kom med den vanlige Microsoft-leksa om at Java både er ustabilt, upålitelig og blir implementert på høyst ulikt vis.

Og skulle vi ha felt en dom etter smakebitene på lerretet, vinner HD DVD stort. Men bildekvaliteten er ikke noe stridsspørsmål. Faktisk innrømmer begge leire at de stiller likt her.

Annonse