TV+ er et fransk svar på Apple TV og andre medieløsninger hjemme.

Annonse


Allsidig boks fra Archos

BERLIN (ITavisen.no): Markedet for mediebokser som besørger streaming av lyd og bilde rundt i huset begynner å bli ganske folksomt.

Sist ut er franske Archos, et selskapet som er mest kjent for sine åpne og funksjonsrike mediespillere i lommeformat.

Takler det meste

Archos TV+ er derimot ment for stua, selv om den er så liten at du fint kan ta den med deg. Dingsen, som ble presentert første gang i juni i år og kommer i salg denne måneden, fungerer som Apple TV eller Microsofts Media Center.

Overraskende nok er ikke TV+ helt universell når du pakker den ut, selv om den er mer allsidig enn Apple-boksen (uhacket). PÅ videosiden takler den bare MPEG-4 (DivX/Xvid AVI), mens støtte for WMV, H.264 og MPEG-2 (DVD) krever installering av ekstra programvare.

Annonse


Fjernkontroll

På lydsiden fungerer MP3, AAC, WMA (både beskyttet og ubeskyttet),WAV og stereo AC3. Det tapsfrie komprimeringsformatet FLAC er med andre ord ikke støttet, og heller ikke musikk i beskyttet AAC-format fra iTunes (noe den deler med alt annet enn Apples eget utstyr).

Fjernkontrollen virker utvilsomt mer ambisiøs enn selve boksen.
(Ill.: Foto: Archos)

Det følger med en rikt utstyrt fjernkontroll, og på baksiden er det rikelig med inn- og utganger påde for lyd og bilde. HDMI er selvsagt på plass, i tillegg til komponent og standard video. Du kan ta ut lyden både analogt og digitalt (coax), og nettverket kan både kjøres trådløst gjennom 802.11 b og g eller gjennom ethernet-kabel.

250GB harddisk

Prisen er ikke offisiell ennå, men Archos lover at den vil være lavere enn Apple TV, som koster henholdsvis 2590 og 3390 for 40 og 160GB-utgavene.

TV+ kommer foreløpig i 80 og 250GB-utgaver, mens DET GÅR rykter om at en 500GB-modell er på vei.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse