Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forlater ATRAC: Sony tar avstand fra sitt eget-utviklete musikkformat, og erklærer at Walkman fra nå av vil spille MP3 og WMA i stedet. (Ill.: Sony)

Sony har skjønt det

Slipper MP3-spiller uten spesialkabler og programvare.

Sony gjør helomvending med sin nye MP3-spiller NWD-B103F. Her er det ingen proprietære kabler som bare kommer til denne sære spilleren, og ingen krøkkete filoverføringsprogrammer.

Uten kabel

Musikkspillerne kommer med integrert USB-tilkobling, og krever dermed ingen løse kabler. Spilleren lades også gjennom USB-porten. Dette er synd for de som foretrekker separat lader, men greit for de som aldri drar noe sted uten PC-en.

Sonys nye kommer også med en funksjon som automatisk laster over filer fra en bestemt mappe på PC-en. Dersom minnet i spilleren blir fullt, prioriterer den de filene som er lagt til sist.

Slutt på trøblete overføring

Dette siste er det nok mange som kommer til å sette pris på. Ikke mer trøbbel med Sonic Stage eller andre tungvinte overføringsprogrammer. Lydformatene som støttes er MP3 og WMA. NWD-B103F har en vekt på 30 gram og en batterilevetid på 12 timer ifølge Sony.

Spilleren, som også har FM-radio, diktafon og equalizer, kommer i versjoner på 1GB og 2GB. Den minste versjonen vil koste ca. 600 kr ved lansering, mens prisen for 2GB-versjonen foreløpig ikke er kjent.

Mer informasjon finner du her.

Stikkord: mp3, sony