Hopp til navigasjon Hopp til innhold
youtube.com-img-logo (Ill.: YouTube)

Rasismebråk for YouTube

Tyskere vil ha slutt på rasehets-videoer.

YouTube og eier Google må tåle sterk kritikk i Tyskland fordi videoportalen videreformidler videosnutter med sterkt rasistisk innhold.

Blant klippene man kan finne på YouTube er den sterkt anti-jødiske propagandafilmen Jud Suess fra 1940 og to musikkvideoer med det høyreekstreme rockebandet Lanser.

– Skandaløst

Parlamentsrepresentant Dieter Wiefelspuetz for sosialdemokratene PSD sier det er skandaløst at YouTube bidrar til at disse filmklippene blir vist i Tyskland, og at dette er jevngodt med oppvigleri. En av Tysklands største organisasjoner for jøder vurderer å gå til sak mot YouTube.

Den tyske Organisasjonen for beskyttelse av ungdom, Jugendschutz, har tatt kontakt med Google, som eier YouTube, mer enn 100 ganger og bedt dem fjerne klippene. Enkelte av de omtalte klippene har ligget ute på tjenesten i over ett år.

Reuters

Stikkord: Google, internett, youtube