Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Å filme Tranformers med et stillbildekamera ble dyrt for den 19 år gamle jenta. (Ill.: transformersmovie.com)

Tatt for 20 sekunders videosnutt

Jenta ble arrestert på bursdagen sin, og måtte ut med 422 kroner for et ørlite klipp av Transformers.

Jhannet Sejas (19) fra Virginia, USA fikk 422 kroner i bot etter å ha filmet 20 sekunder av filmen Transformers i en kinosal.

Tilsto alt

Sejas leverte en uforbeholden tilståelse i Arlington County General District Court, der hun ble dømt til å betale 422 kroner.

Hun hevder imidlertid at filmingen ikke skjedde i kommersielt øyemed, og at hun ikke hadde til hen sikt å legge filmen ut på nettet. Utstyret hun brukte var et Canon Powershot stillbilekamer, som ikke gir spesielt god kvalitet på video.

Arrestert på bursdag

Jenta ble arrestert på sin bursdagen sin, som hun feiret med en kinoforestilling. Hun sier hun tok opp filmen for å vise den til sin 13 år gamle bror, som var for ung til å komme inn.

Filmbransjen er ikke villig til å innrømme at den stenge reaksjonen kan synes urimelig.

– Like fullt ulovlig

Patrick Corcoran, i den amerikanske kinoeierorganisasjonen National Association of Theater Owners (NATO) (!) sier at han håper denne saken vil bidra til at publikumet forstår alvoret.

– Ett av dilemmaene våre ansatte står overfor er å avgjøre hvem som kopierer for distribusjon og hvem som bare tar et kjapt bilde av lerretet. Dette er ikke skadelig, men er likevel ulovlig, sier han til Wired.com.

Les rettsdokumentene HER (pdf).