Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«Alle» sier nå at Blu-ray har vunnet krigen. Men Paramount holder på sin eksklusive HD DVD-avtale. (Ill.: Ill: Per Ervland/ITavisen)

Filmgigant bytter til HD DVD

Påstander om smøring i formatkrigen.

Filmselskapet Paramount Pictures har sammen med DreamWorks Animation annonsert at de nå vil gi ut sine filmer eksklusivt på HD DVD. Kommentatorer mener dette gjør formatkrigen jevnere enn på lenge.

– Bedre og biligere

Blu-ray har hatt et sterkt overtak på HD DVD i lang tid på grunn av at formatet har vært det foretrukne hos de fleste store filmdistributørene.

Ifølge Paramount skal det være bedre kvalitet, billigere spillere og lavere produksjonskostnader som er årsaken til valget av HD DVD. Håpet er blant annet at de billigere HD DVD-spillerne skal øke adopsjonstakten ute hos forbruker.

Avblåser formatkrigen

Enkelte hevder imidlertid at motivene kan ha vært noe mindre noble. I følge nettstedet Gizmodo skal HD DVD-leiren ha betalt filmselskapene 150 millioner dollar, eller 900 millioner kroner, for å bytte side.

Samtidig avviser enkelte kilder innen HD DVD-leiren at formatkrigen er noe annet enn et PR-jippo som til syvende og sist gagner begge aktører. Hovedkonkurrenten for begge formater er nemlig ikke andre HD-aktører, men standard DVD.

Kilder:
Reuters.
BetaNews

Stikkord: blu-ray, hddvd, lydogbilde