Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Knocka TV er en av aktørene som håper å tjene store penger på nett-TV. Det kan bli en realitet, skal vi tro en fersk undersøkelse. (Ill.: Knockatv.com)

Folke-TV fra chat-pionerer

I 1996 startet fire menn en nettprat-revolusjon. Nå skal de revolusjonere nett-TV.

Isrealerne Yair Goldfinger, Arik Vardi, Sefi Vigiser og Amnon Amir laget ICQ i 1996. programmet dannet grunnlaget for Messenger, som de fleste nettbrukere i dag bruker i ulike varianter.

Nå starter de fire utviklerne startet Knocka TV, under slagordet «Folket har tatt over».

– Ny form for TV

Vi har skapt en ny form for TV! Det er sosialt og virkelig. Det er hyper-interaktivt og kreativt. men det beste av alt er at det er demokratisk. Knocka lar folk avgjøre hva som går på TV. Du spiller bare de originale videoene fra de beste nettvideo-produsentene i kringkastingskvalitet, skryter bakmennene.

De sammenlingner sin TV-tjeneste med Pandora, musikktjenesten som nylig ble stengt for norske brukere. Denne tjenesten «skjønte» hva slags musikk du likte, basert på tidligere valg.

Slik KnockaTV presenterer seg selv. ser det ut til at det dreier seg om din egen personlige, nettbaserte videojockey (VJ). Med andre ord et slags YouTube på steroider.

Konkurrenter til Joost?

Det er likevel uklart hvem de skal hente dette påstått fantastiske innholdet fra. Så langt har ingen store, kommersielle leverandører av film eller vido meldt at de har inngått avtale med KnockaTV.

Kazaa- og Skype-gründerne Niklas Zennstrom danske Janus Friis har lansert Joost – en nettbasert TV-tjeneste som gjør PC med nett om til noe som ligner på en regulær TV med mulighet til å zappe et stort antall kanaler.

Zennström og Friis har fått med seg en rekke store medieaktører på prosjektet. Om KnockaTV vil eller kan konkurrere på samme marked, gjenstår å se.

Kilde:
Techcrunch.com

Stikkord: nett-tv