Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Disse bildene på en privat blogg skal angivelig være de ny iMac-maskinene som kommer tirsdag. (Ill.: i17.tinypic.com)

Er dette den nye iMac?

Bilder av Apples nye maskiner florerer på nettet. Men er de ekte?

De fleste forståsegpåere synes nå å være enige om at det kommer en helt ny iMac-serie tirsdag. Da skal nemlig Apple ha et presentasjons-jippo som i følge dem selv skal handle primært om datamaskiner, ikke om iPod eller iPhone.

Mye tynnere skjerm

Bilder som ligger ute på nettet – enten de er en Photoshop-jobb eller er tatt av en snikfotograf på Apples lager – synes å være nokså entydige. Det dreier seg om en designforandring, om enn ikke så drastisk som den vi så i forrige runde, med overgangen fra «lampe på fotball»-modellen til dagens maskin.

Snarere ser det ut som om Apple nå har modellert skjermene etter proffskjermene Cinema.

Skjermene har dermed blitt betydelig flatere enn dagens utgave, og man kan spørre seg om hvordan Apple har klart å presse hele innmaten på en stasjonær PC inn i en så tynn kasse.

Kutter ut 17-tommer

De stasjonære Mac-maskinene for vanlige forbrukere er nok modne for en oppgradering. Ikke minst skjermstørrelsen, der 17 tommer på den rimeligste modellen nok er i knappeste laget i dag.

I følge vanligvis velinformerte Think Secret kommer Apple til å kutte ut 17-tommeren. Den billigste modellen kommer dermed til å bli utstyrt med 20-tommers skjerm.

Det dyreste alternativet vil fortsat være en 24 tommer.

Prisene ned

20-tommeren vil finnes i to varianter, mens 24-tommeren bare kommer med en modell. Alle maskinene kan naturligvis fortsatt spesifiseres av bruker med mer minne og større harddisk – alt etter behov og lommebok.

Prisene vil i følge Think Secret ligge på henholdsvis 1199 og 1499 dollar (6908 og 8636 norske kroner) for 20-tommeren og 1799 (10364 kroner) for 24-tommeren. I forhold til dagens priser betyr det en nedgang på 200 dollar (1152 kroner) for 20-tommeren og 300 dollar (1728 kroner) for 24-tommeren.

Norske priser

Det er ennå for tidlig å si hvordan dette vil slå ut i Norge, men vanligvis kan man plusse 25 prosent moms og ytterligere 2-3 prosent på den amerikanske prisen for å finne noenlunde korrekt pris.

Uansett er ingenting sikkert før tirsdag neste uke. Og om det blir en like drastisk designforandring som bildene antyder gjenstår å se.

Stikkord: Apple