Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mac-brukere må smøre seg med tålmodighet. (Ill.: Microsoft)

Office for Mac forsinket

Apple-leiren må smøre seg med tålmodighet.

Microsoft har ikke gitt ut en Office-versjon for Mac siden 2004. Siden overgangen fra PowerPC-plattformen til Intel, har Mac-brukere måttet kjøre kontorpakken ved hjelp av Rosetta som emulerer den gamle plattformen.

Ikke før til neste år

Det har vært tvil om hvorvidt Microsoft i det hele tatt ønsket å videreføre kontorserien for Mac, men dette har vært avklart en tid nå. Det som derimot er usikkert er nøyaktig når pakken kommer. Office 2008 for Mac har vært spådd ferdig innen utgangen av 2007.

Dette forteller nå Microsofts Macintosh Business Unit at ikke vil skje. Årsaken er et ønske om å levere et kvalitetsmessig godt produkt. Sannsynligvis vil Office dukke opp på de tusen Macer rundt midten av januar 2008.

Må bruke plugins

Inntil den tid vil brukere av kontorpakken på Mac være nødt til å legge inn tilleggsmoduler i sin gamle Office for å kunne lese dokumenter fra Office 2007 for Windows. Office 2008 vil dessuten få med den radikale oppdateringen av grensesnittet som dukket opp i den siste Windows-pakken.

Alle de store forandringene er den direkte årsaken til forsinkelsen. Craig Eisler i Macintosh Business Unit forteller at de hadde håpet å slippe programvaren i løpet av andre halvdel av 2007, men dette ble vanskelig å få til.

Smakebiter i september

Nå jobbes det for fulle mugger for å sørge for at Office 2008 blir fullført innen den nye tidsfristen. Fra september av vil Microsoft løfte på Office-sløret, med demonstrasjoner av nye egenskaper og funksjonalitet.

Kilde:
Betanews.com

Stikkord: Apple, Microsoft, office