Spam er et problem også i Norge. Men så langt har få norske spammere fått svi.

Annonse


30 år for medisinspam

Christopher William Smith har i flere år drevet med salg av medikamenter via internett. En stor del av markedsføringen har skjedd ved hjelp av elektronisk søppelpost, eller spam som det heter.

Narkobaron

Gjennom den ulovlige apotekvirksomheten har Smith omsatt for hele 24 millioner dollar. Den tvilsomme apotekeren på 27 år ble omtalt som en «drug kingpin» av dommeren, noe som skulle tilsvare narkobaron på godt norsk.

Dommeren, Michael Davis, var til dels tvilende til den lange straffeutmålingen, men kom like fullt til at den var på sin plass.

Drapstrusler

Påtalemakten ba om den lange straffen fordi Smith gjennom sitt virke hadde ignorert pålegg fra myndighetene i lange tider. I 2005 ble virksomheten beordret nedlagt, men Smith reiste da til den Dominikanske Republikk, der han igjen startet butikk. Virksomheten gikk under navnet Xpress Pharmacy.

Annonse


Apotekeren har også utsatt et av vitnene i straffesaken for drapstrusler. Han ble dømt i november i fjor, men har nå vært gjennom fjerde og siste rettsmøte for utmåling av straffen. Christopher William Smith er kjent skyldig i flere lovrudd. Blant annet ulovlig salg av reseptbelagte medikamenter, hvitvasking av penger, konspirasjon og organisert kriminalitet.

Kilde:
Startribune.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse