Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slim-versjonen er visstnok fremdeles ikke hacket. Derfor bildet av den gamle utgaven av PS3. (Ill.: Sony)

PS3 blir video-opptaker

PlayStation 3 får utvidet funksjonalitet i 2008.

Warwick Light er salgs- og markedsdirektør for Sony New Zealand. Han kan fortelle at selskapet er i ferd med å lansere en digital TV-mottaker for spillkonsollen.

Nye funksjoner

Planlagt lansering er satt til første kvartal 2008. Med den nye mottakeren vil også flere nye spennende funksjoner dukke opp.

Først og fremst får man muligheten til å bruke maskinen nesten på samme måte som man bruker en vanlig DVD-opptaker. Dette innebærer programguide, og sannsynligvis også knivskarpt bilde etter hvert som digitalt bakkenett ruller ut.

Til nettstedet The Press lover han at PS3 vil utvikle seg fortløpende, slik at den hele tiden tilpasser seg brukernes behov.

Lansering først i New Zealand

Foreløpig kommer dette til å sammenfalle med lanseringen av Freeview digital-TV i New Zealand. Freeview sender i dag med DVB-T som kringkastingsmetode i Storbritannia. Dette er svært likt det vi vil få her til lands når det digitale bakkenettet åpner. Forskjellen er dog at Freeview bruker den eldre Mpeg-2-komprimeringen i sine sendinger, mens vi i Norge vil få Mpeg-4-komprimering.

Dermed er det uvisst om norske konsolleiere får bli med på gildet fra starten.

Kilde:
Gamesindustry.biz

Stikkord: digital-tv, playstation, sony