Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Orm spiser musikken din

Deletemusic fjerner MP3-filer ved oppstart.

Den nye ormen sprer seg via dingser, enten det er minnepinner, mobiltelefoner eller andre typer USB-lagring.

Lav spredning

Så fort Deletemusic er inne på et system kopierer den seg inn på alle tilknyttede lagringsmedier. For hver oppstart av maskinen søker ormen etter MP3-filer, som den i sin tur sletter.

Ormen sprer seg foreløpig ved et rimelig lavt tempo. På grunn av det lave antall infeksjoner har Symantec, selskapet bak Norton-navnet, gitt ormen en risikovurdering på lav til ingen risiko.

Ikke den første

Fra før har vi sett Klez-F, som overskrev filer på gitte datoer i måneden. Ormen Scrambler ødela innholdet i MP3-filer, og Mylife-G overskriv alle MP3-filene med «my llfE». Ingen av ormene har så langt gjort noen innsats for å skille mellom legitime og ulovlige filer.

Vær forsiktig

Foreløpig er det ukjent hvem som står bak Deletemusic. Til tross for lav utbredelse kan konsekvensene av en infeksjon bli rimelig omfattende. Orla Cox ved Symantec Security Response anbefaler derfor at alle som lagrer musikk på maskinene sine passer på hva de plugger til maskinen.

Ormen går utelukkende etter filer i MP3-formatet, så dersom du kjører musikk i andre formater er du sannsynligvis trygg.

Kilde:
Theregister.co.uk

Stikkord: musikk, sikkerhet