Hopp til navigasjon Hopp til innhold
hackingVISTA (Ill.: Ill: Per Ervland/ITavisen)

Bruk gamle drivere i Vista

Nytt verktøy kan få liv i den gamle skriveren.

Windows Vista har hatt en til dels trang fødsel så langt. Et av hovedproblemene har vist seg å være relatert til drivere. Vista krever nye drivere for at mange enheter skal fungere riktig, og disse bør signeres for å få full tilgang på systemet.

Spesielt er det mange tilårskomne skrivere som har måttet bøte med livet på grunn av dette problemet.

Kjent konsept

Linchpin Labs heter en bedrift som nå kommer eiere av gammelt utstyr til unnsetning. Konseptet er ikke så ulikt det Linux-leiren kjenner som ndiswrapper, et hjelpemiddel som får Windows-drivere til å fungere i Linux. Dette nye verktøyet lar brukeren kjøre eldre og usignerte Windows-drivere i Vista.

For å kjøre verktøyet må man være innlogget som administrator. Utviklerne medgir at de ikke er de første til å komme med konseptet. De er likevel de første til å komme med et usignert verktøy for oppgaven.

Mulighet for merkelige utfall

Atsiv, som verktøyet heter, baserer seg på bruk av kommandolinjen. Virkemåten til verktøyet er ikke helt slik man kunne forvente. Driverlisten vil ikke bli oppdatert når man legger til en ny driver. Drivere blir heller ikke fullstendig innlastet i hurtigminnet ved bruk.

Mange drivere er avhengig av annen programvare for å fungere. Den vanlige måten å laste inn drivere på vil som regel ta seg av slike avhengigheter, men det gjør ikke Atsiv. Man må altså selv sørge for at alt en driver behøver fins på systemet i forkant. I tillegg kan man, om man ønsker det, laste inn en driver så mange ganger man vil.

Ikke for alle

Dermed kan man rimelig lett fastslå at produktet ikke er klart for mannen i gata helt ennå. Men for de som har satt sine ben i en ledetekst skulle det ikke lenger by på de store problemene å puste liv i den gamle skriveren.

Kilde:
The Register.co.uk

Stikkord: drivere, vista