Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløs dockingstasjon

Toshiba lanserer trådløs «dockingstasjon» for bærbare.

Vi har hørt om teknologien UWB, eller Ultra Wide-Band, en stund. Teknologien er foreløpig kun tatt i bruk i USA, og den tillater forrykende rask dataoverføring over kortere avstander. Foreløpig er maksimal båndbredde inntil 1 gigabit i sekundet.

Militær teknologi

Overføringsteknologien har så langt stort sett utelukkende vært brukt i militær sammenheng. Blant de første forbrukerrettede produktene med denne teknologien er Toshibas nye dockingstasjon for bærbare PCer.

Den nye dockingstasjonen vil inkludere et vel av innganger og utganger. Fire USB-porter, nettverksport og lydutgang må sies å være rimelig greit for en dockingstasjon. Toppen av den trådløse kransekaken er imidlertid skjermutgangen.

Begrenset rekkevidde

Dockingstasjonen har begrenset rekkevidde, og fungerer kun innenfor 90 centimeter av datamaskinen. Foreløpig er det kun R400-serien fra Toshiba som støtter utvidelsen, som koster 500 amerikanske dollar.

Svært rask overføring

UWB er langt raskere for trådløs overføring enn eksisterende utgaver av Wi-Fi og blåtann. Teknologien er som nevnt stort sett utelukkende i bruk på amerikansk jord. At den ikke har kommet til Europa, og Norge, ennå har to grunner. På den ene siden må frekvensområdet standarden baserer seg på åpnes for bruk, og på den annen har USA måttet fire på kravet om at teknologien ikke skal eksporteres.

Grønt lys i Europa

I desember i fjor fikk begge deler grønt lys fra både RSC (Radio Spectrum Committee) som styrer frekvensbruk i Europa, og et mindre begeistret USA.

Kilde:
iht.com

Stikkord: bluetooth, toshiba