Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Formatkrigen ruller videre.

Ny seier for Blu-ray

Elektronikkjeden Target i USA inngår eksklusivt samarbeid med Sony.

Elektrokjeden Target går fra oktober av over til å fokusere utelukkende på Blu-ray hva rene spillere angår. Kjeden vil imidlertid beholde Microsofts tilleggsboks for HD DVD til Xbox 360, samt et utvalg HD DVD-filmer i butikkene.

Target vil fortsatt selge Toshibas HD DVD-spillere via nettsidene sine, men i butikkene vil altså alt være Sony fra oktober av. Target er allerede et av de største salgspunktene for Blu-ray, ifølge David Bishop i Sony Pictures Home Entertainment. Bishop tror videre at formatvalget vil styrke Targets plass etter hvert som formatkrigen utfolder seg.

Konkurransevridende

EU aner fugler i mosen, og en utredning i forhold til lovligheten av virkemidlene brukt så langt i HD-krigen er underveis. Selv om Targets valg er en stor seier for Sony kan gleden bli kortvarig dersom EU-kommisjonen finner trekket konkurransevridende.

Så ferskt som dette markedet er, kan det være vanskelig å skille konkurransevridende aktivitet fra vanlige, og lovlige, strategier i et marked.

Etter en undersøkelse av hva som var mest populært blant kundene, landet i forrige måned videokjeden Blockbuster på Sony og Blu-rays side av gjerdet.

Kilde:
Afterdawn.com

Stikkord: blu-ray, hd dvd