Engelske TV-seere følte seg lurt av iPhone-reklamen.

Annonse


270 000 solgte iPhones

Forvirringen omkring antallet solgte iPhones har vært tilnærmet fullstendig de siste dagene. Rett etter lanseringen verserte tall så høye som 700 000 enheter.

Langt mer edruelige tall fra AT&T indikerte at bare 146 000 telefoner ble aktivert i løpet av salgets første 30 timer. Dermed stupte også Apple-aksjen med flere prosentpoeng i påvente av Apples offisielle salgstall.

270 000 enheter de første 30 timene

I løpet av de første dagene telefonen var i salg hadde AT&Ts nett store problemer med å svelge unna alle aktiveringene. Dermed har de fleste også vært forsiktig positive, til tross for de urovekkende lave tallene fra teleoperatøren. Nå er de offisielle tallene kommet på bordet og Apple har altså solgt 270 000 enheter i løpet av de første 30 timene telefonen var i salg.

Enorm inntjening

Selskapet har tjent 818 millioner dollar i siste kvartal. Det er intet mindre enn en oppgang på 73 prosent siden fjoråret, der Apple i samme kvartal tjente 472 millioner dollar. De imponerende tallene kommer av svært sterkt salg av en ikke ukjent musikkspiller og selskapets Macintosh-maskiner. I tillegg har altså iPhone solgt godt, om enn ikke fullt så godt som enkelte forutså de første dagene.

Annonse


Nyheten om det store overskuddet sørget for en økning i selskapets aksjepriser på nesten ni prosent, og aksjene lå i går på 149 dollar stykket.

Friskt salg for eplemaskiner

Applemaskiner stod for hele 60 prosent av inntektene i kvartalet, og økte med 33 prosent sammenliknet med fjoråret. På grunn av oppdateringer for de bærbare maskinene MacBook og MacBook Pro stod disse for en stor andel av datamaskinsalget. Bærbare eplemaskiner solgte 79 prosent bedre sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

Musikkspilleren iPod, i alle sine utførelser, solgte intet mindre enn 9,8 millioner eksemplarer i siste kvartal. En oppgang på hele 1,7 millioner eksemplarer i forhold til fjoråret.

Apple forventer å ha solgt en million enheter av iPhone innen september.

Kilde:
CNet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse