Apple forventer tydeligvis at iPhone-salget vil ta helt av i sommer.

Annonse


Tviler på iPhone-salg

Diskusjonen blant finansanalytikere, IT-eksperter og økonimijournalister i USA går nå høyt etter at de første bølgene rundt iPhone har lagt seg.

Minst 146 000

Telefonen ble lansert 29. juni, og spekulasjonene om hvor mange telefoner som ble solgt denne første helga varierer mellom 200 000 og 700 000.

Nå viser deg seg at mobilopertøren AT&T, som Apple har eksklusiv avtale med, mottok 146 000 aktiveringer fra telefonen kom i salg til påfølgende tirsdag. Det er derfor sikkert at Apple solgte minst like mange telefoner i løpet av de første hektiske dagene.

iPhone uten telefon

Nå er aktiveringer ikke nødvendigvis det samme som antallet solgte telefoner. Kort tid etter lanseringen fant hackere ut hvordan de skulle låse opp telefonen. dette gjelder imidlertid ikke telefondelen, så slike iPhone-eiere kunne like gjerne ha kjøpt en vanlig iPod.

Annonse


I tillegg hadde AT&T store problemer med aktiveringen i begynnelsen, og mange kan ha gitt opp da de først skrudde på telefonen.

45 millioner i året

De fleste synes nå å mene at 200 000 solgte de første dagene er et realistisk tall. Hvor mye som er solgt de drøye tre ukene som har gått etterpå, er det ingen som vet. Apple er tause, men kvalifiserte gjetninger går på en million.

Prognosene framover er derimot svært optimistiske- også fra uavhengige analytikeres side. Investeringsselskapet PiperJaffray mener at Apple innen år 2009 vil nå et salg på 45 millioner iPhone-enheter pr. år på verdensbasis.

Kilder:
Moconews.net
News.com
AppleInsider.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse