Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Blu-ray til 7-8000 er high end i seg selv. Men vil du ha det ultimate, kan du velge Denons utgave til 15 000. (Ill.: Denon.co.jp)

Super Blu- ray fra Denon

Den første high end HD-spilleren er i anmarsj.

Den japanske hjemmekino- og stereospesialisten Denon har sin vane tro ventet en stund før de kastet seg på HD-bølgen.

15 000 kroner

I utgangspunktet sto selskapet fritt til å velge mellom HD DVD og Blu-ray, men valgte altså det siste. Uten å inkludere det konkurrrerende formatet, slik flere av de andre «frifantene» på markedet gjør, i såkalte kombinasjonssspillere.

Den nye spilleren har fått navnet DVD-3800BDCI, og vil i USA koste 2000 dollar når den kommer i løpet av høsten. Det skulle bety rundt 15 000 kroner med moms når den dukker opp hos den norske eneforhandleren HiFi-klubben.

Ny bildeprosessor

Spilleren er først ute med den såkalte Realta HQV video processoren, som påstås å renske opp bildekvaliteten selv med de beste HD-signalene.

Spilleren har alle de nye lydformatene om bord – både Dolby TrueHD, DTS HD Lossless Master Audio and uncompressed PCM. Alt sammen i sju kanaler, pluss sub.

Ny firmware

Spilleren har også nyeste firmware for Bløu-ray, BD-ROM Version 1.1. Denne kan blant annet nyttiggjøre seg bilde-i-bilde på Blu-ray-plater som støtter dette.

har du en TV eller projektor som takler 1080p, vil spilleren selvagt kunne levere dette – både i originalutgave og som oppskalert signal.

Kilder:
Highdefdigest.com
Gizmodo.com

Stikkord: blu-ray