Overgripere kastes ut.

Annonse


MySpace sletter sexdømte

I mai brast nyheten om at tjenesten MySpace kastet ut sexforbrytere. Da var antallet relativt beskjedne 7 000 slettede kontoer. Tallet har nå økt til hele 29 000 kontoer. Det er dømte overgripere som kastes ut.

Omfanget av rengjøringen ble kjent etter at MySpace avla rapport til amerikanske myndigheter om problematikken.

I hardt vær

Aldersgrensen for å registrere konto på MySpace er 14, og tjenesten har flere ganger møtt kritikk for å ikke beskytte sine yngste medlemmer godt nok. Foreldre til flere tenåringsjenter saksøkte i januar tjenesten etter at døtrene hadde blitt offer for overgrep begått av andre MySpace-brukere.

Samarbeider om oversikt

Mot slutten av fjoråret inngikk MySpace et samarbeid med Sentinel Tech Holdings Corp. Samarbeidet går ut på å bygge en database over dømte sexforbrytere i landet, slik at det blir enklere å luke disse ut fra denne type tjenester.

Annonse


I USA er dømte overgripere pålagt å registrere kontaktinformasjon hos myndighetene der de bor, men en samlet oversikt har så langt ikke vært tilgjengelig. I mai var det rundt 600 000 dømte overgripere i landet.

Håper at andre nettsteder følger opp

Sikkerhetsansvarlig hos MySpace, Hemanshu Nigam, uttaler i en pressemelding at «Vi er fornøyde med å ha identifisert og fjernet registrerte overgripere fra nettstedet, og vi håper at andre tjenester vil følge vårt eksempel».

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse