Er dette grensensitet på en ny iPod? Bare Apple vet det...

Apple stoppet iPod-video

Apple har lang tradisjon når det gjelder å stoppe munnen på journalister og bloggere. De vil helst styre mediestrømmen selv, og slipper straks advokatene sine løs dersom noen går utenom skjema.

Forsvant sporløst

Nå har det skjedd igjen. Nettstedet DAPreview brakte for noen dager siden meldingen om at videoen var lagt ut. Kort tid etter forsvant videoen fra YouTube, og nå er også nyhetsmeldingen fjernet fra DAPreview.

Begge deler etter trusler om søksmål fra Apples advokater.

Ligner iPhone

Nå kan det utmerket godt tenkes at vidoen var et påfunn fra en spøkefugl. Men bransjefolk og journalister spør seg nå hvorfor Apple skulle bruke så mye ressurser på å få videoen fjernet om den bare var en vanlig «mock up»-spøk.

Skal vi tro videoen kommer det en helt ny iPod-generasjon som ligner mistenkelig på iPhone, både i grensesnitt og ytre utseende. Den er rundere i kantene, har større skjerm og mer tommelvennlige menyer – akkurat som sin bror mobiltelefonen.