Hopp til navigasjon Hopp til innhold
470_zune1,0 (Ill.: Microsoft)

Microsoft bekrefter ny Zune

Utvider Zune-serien med flere produkter i år.

Microsoft skal hamle opp med Apple med flere nye Zune-modeller.

1 vs. 100 millioner

Ingen har så langt karakterisert Microsofts MP3-spiller som noen stor suksess. MS nådde 1 million solgte i juni, siden lanseringen i november 2006. Til sammenligning har alle Apple iPod-modellene til sammen solgt over 100 millioner (statistikk fra april 2007) siden oktober 2001.

Microsoft har hele tiden vært forsiktig med lanseringen, og den er bare tilgjengelig i USA.

Microsoft røper ingen tekniske detaljer, men sier de vil utbedre Zune-serien og introdusere nye modeller i forskjellige former, størrelser og pris-segmenter.

Selskapet skriver videre at de vil bygge på Apples iPod-filosofi med støtte for video og podcasting, men at de samtidig vil satse på ting iPods ikke har, som radio og WiFi.

Ingen Zune 1 til Europa?

Zune ble aldri lansert i Europa, og nå ser det ut til at sjansene for å få Microsofts første MP3-spiller hit urealistisk. Sannsynligvis hopper de rett på den nye versjonen, kanskje en gang tidlig i 2008 etter lanseringen i USA.

En representant for selskapet skriver at de vil tilby Zune-produktene til flere land, men bare når de er sikre på at de har produkter som passer inn i andre markeder enn USA.

Kilde:
Whizbyte

Stikkord: ipod, lydogbilde, zune