Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vista øker XP-salget

Microsofts nye operativsystem har ført til salgsboom for XP.

Problemene med Windows Vista har ført til at flere PC-kunder rett og slett ikke vil ha det nye operativsystemet. I stedet kjøper de maskiner med XP på.

Opp som en løve

Ved lansering av Vista gikk flere av de store PC-produsentene med brak og bram over til Vista på alle sine maskiner. Nå har mange gjort vendereis og blant dem er både HP og Dell, verdens to største leverandører av ferdigskrudde maskiner. Lenovo og Toshiba lar også sine kunder få velge Windows XP ved behov.

Eieren av Computer Cafe, en uavhengig dataforhandler i Massachusetts, mottok så mange klager angående Vista at han rett og slett sluttet å selge maskiner med operativsystemet.

MIT nekter Vista

Verdens kanskje mest kjente teknologiuniversitet, MIT (Massachusetts Institute of Technology), har fortalt sine studenter at de ikke vil støtte Vista med det første. Dermed må studentene kjøre XP på alle sine maskiner.

Flere av de største amerikanske kjedene har nå XP-maskiner i hyllene, og mange av dem er spesielt tiltenkt semesterstart for skolene nå på sensommeren.

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: vista