Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple forventer tydeligvis at iPhone-salget vil ta helt av i sommer. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

iPhone endelig hacket

Stadig nærmere helt opplåst iPhone, i mellomtiden kan den brukes med kontantkort.

iPhone har vært et yndet objekt for kodetuklere helt siden den ble sluppet for rundt tre uker siden. Motetelefonen selges uten kontrakter i butikken ettersom bindingen inngås først når man tar telefonen i bruk.

iPod på steroider

Så langt har den mest oppsiktsvekkende nyheten vært at all funksjonaliteten utenom telefonidelen kan åpnes uten kontrakt. Norges egen DVD-Jon har også vært med på leken, og resultatet er i korte trekk en iPod på steroider. Så langt har altså ingen klart å åpne telefondelen uten at man må inngå den lange og dyre bindingstiden.

Kan løse dekningsproblemer

Bortsett fra prisen har et problem med iPhones operatørlås vært at den kun er tilgjengelig fra én leverandør på hvert marked. Her på berget kjenner vi godt til at Netcom og Telenor lenge kriget om å være best på dekning. Nå er ikke forskjellene så store lenger, men det er ikke lenge siden Telenor var hyttefolkets eneste reelle valg.

I USA er det fortsatt svært store forskjeller mellom leverandørene, og svært mange potensielle kjøpere er utenfor AT&Ts dekningskart.

Kontantkort

Folkene på iPhone Dev Wiki hevder nå å være et steg nærmere en løsning. Foreløpig er det ikke snakk om en fullstendig fjerning av operatørlåsen i telefonen. Det nye hacket åpner likevel for andre abbonement enn AT&T egentlig selger den med.

Fortsatt AT&T

Gruppen har laget et stykke programvare som heter iASign. Programvaren er helt gratis og lar deg omgå den innebygde registreringen. Foreløpig er man begrenset til AT&T, Cingular og underleverandører i AT&T sitt nett. Den store forskjellen er at man nå kan åpne også telefonidelen uten å måtte inngå bindingstid, og man kan også bruke telefonen med enkle kontantkort uten regninger.

Cingular er heleid av AT&T, dermed er man i praksis begrenset til AT&Ts dekningskart, så lenge det varer.

iPhone Dev Wiki ønsker av hensyn til båndbredden ikke å bli linket til direkte, og dermed kan vi bare henvise til Google.

Kilde:
Engadget.com