Første generasjons iPod kunne ha kommet til å bli hetende iPad. Men Apple reserverte i stedet navnet til nettbrett.

Annonse


Apple gjør fastminne dyrere

Et selskap som driver med markedsundersøkelser innenfor minneindustrien har funnet ut at Apples produkter bruker en enorm andel av den totale produksjonen. Selskapet heter DRAMeXchange, og fastminnet det er snakk om er såkalt NAND-minne.

Denne typen lagring behøver ikke strøm for å holde på lagrede data, og er dermed det foretrukne lagringsmediet for mobiltelefoner og MP3-spillere. NAND er også på vei inn i datamaskiner gjennom SSD-disker (Solid State Disk).

Dominerende markedsposisjon

På grunn av sin dominerende markedsposisjon kan Apple i stor grad diktere egne avtaler med produsentene, i hovedsak Samsung. Formålet med avtalene er å sikre tilgang til å dekke forespeilede behov fremover.

Prisøkning

I tredje kvartal kan dette by på problemer ifølge DRAMeXchange. Produsentene går over til nye produksjonsmetoder, og i overgangen vil det kunne redusere totalproduksjonen. Høyere feilprosent blant brikkene som blir produsert kommer også i kjølvannet av slike overganger. Dermed forutses en generell mangel på slikt minne som kan forårsake prisøkning fremover.

Kilde:
Cnet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse