Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Peter Moore går fra fra Xbox-sjef til sjef for EA Sports.

Xbox-sjef går til EA

Peter Moore sier opp hos Microsoft. Går til verdens største spillselskap.

Xbox-sjef Peter Moore forlater programvaregigant Microsoft og går til spillgiganten EA. Moore blir sjef for EA Sports.

Bytter jobber

Mens Moore går fra MS til EA, går Don Mattrick fra EA til MS og fyller Moores plass. Mattrick har tidligere vært en av toppsjefene i EA og har jobbet med Moore tidligere. Moore starter i sin nye stilling i september og får John Riccitiello som sjef.

Moore har tidligere vært sjef for Sega of America i en vanskelig periode, da selskapet slet med salget av Dreamcast-konsollen. Før dette var Moore markedsføringsdirektør for joggeskomerke Reebok.

– Godt lederskap

«Petter Moores mange beviser på godt lederskap i spill og sport gjør at han passer ypperlig hos EA Sports. Som en partner hos Microsoft og tidligere, og som en konkurrent har vi lært å respektere hans visjon og lederskap», skriver EA-sjef John Riccitiello i en pressemelding.

John Riccitiello gikk nylig hardt ut mot sitt eget selskap og spillindustrien generelt, og mente at det var for lite innovasjon.

ITavisen har møtt Peter en rekke ganger, og han har alltid fremstått som en av de triveligste i bransjen. Du kan lese vårt tidligere intervju med han her.

Peter Moore på X06-pressekonferansen. <i>Foto: Thomas Marynowski</i>

Kilde:
The Register

Stikkord: ea, Microsoft