Spillkrigen startet med Assault on Iran.

Annonse


Redd iranske atomforskere

En gruppe studenter fra Iran har sett seg leie på vestlig dominans innen spillindustrien. Som et motsvar til det de omtaler som USAs teknokrig mot Iran lanserer de spillet «Rescue the Nuke Scientist». Mer konkret kommer spillet som en reaksjon på «Assault on Iran», et amerikanskprodusert spill der handlingen stort sett reflekterer tittelen.

Gruppen kaller seg the Union of Students Islamic Association, og hevder at de med spillet ønsker å promotere forsvar, offer og martyrdom.

Befri atomforskerne

Spillet tar utgangspunkt i at et iransk ektepar blir fanget av amerikanske tropper under en pilgrimsferd til Karbala. Ekteparet er selvsagt også atomforskere, og blir først holdt fanget i Irak, for så å bli flyttet til Israel.

For å vinne må du ta deg inn i Israel. Der må du befri det radioaktive ekteparet, og til slutt må du ta en haug amerikanske og israelske soldater av dage. Du må heller ikke glemme de bærbare datamaskinene du finner underveis, ettersom disse inneholder topphemmelig informasjon.

Annonse


Studentgruppen ønsker å markedsføre spillet i Iran og andre muslimske land først. Deretter er planen å ekspandere også til vestlige land. Det har tatt tre år å utvikle spillet.

Stridens kjerne

Stridens eple er selvsagt den stadig pågående krisen mellom USA og Iran, der atomkraft står sentralt. Iran hevder at reaktorene kun brukes til fredelige forhold, mens USA ikke er komfortabel med tanken på at anleggene også kan brukes til våpenutvikling.

Dette er for øvrig samme studentgruppe som i 2005 stod bak konferansen «World Without Zionism», der Irans president uttalte at Israel burde fjernes fra verdenskartet.

Kilde:
news.yahoo.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse